Det fanns en tid då jag köpte och använde Apple produkter främst därför att de tilltalade mig utseende-mässigt. De var snygga, hade smarta funktioner och de fungerade. Nu finns ytterligare ett viktigt skäl – Apple skyddar mig och min information och fortsätter att utveckla nya skydd, nya tjänster och nya lösningar.

Apple är inte som andra företag på den punkten. Tvärtom så finns en avgrundsdjup skillnad mellan Apple och praktiskt taget alla andra företag som säljer appar, erbjuder tjänster och som har ett komplett och stort ekosystem som du kan använda dig av.

Apple

Apple skiljer sig på andra punkter också i sitt starka ställningstagande för allas lika värde. Apple står upp för minoriteter, för LBQT-personer och det är också ett viktigt skäl till att jag genomgående väljer Apple och Apples produkter. Apple använder sitt inflytande sin makt och sin position för att försöka att göra skillnad. Apple ser till att det råder schyssta förhållanden i deras underleverantörers fabriker. Apple redovisar detta arbeta, publikt och offentligt i en rapport som du hittar på deras hemsida.

Apple jobbar hårt och målmedvetet med att inte använda konfliktmineraler i sina produkter och har ett omfattande och uttalat miljöprogram som går ut på att Apple ska ta ut mindre av kordens resurser, i slutändan ge tillbaka och Apples datacenters drivs idag helt med förnybar energi. Apple planterar träd för att använda för att göra pappersmassa för dina kartonger och förpackningar. Köper du en ny Apple-produkt så kan du lämna in dina pryl, få en slant och din gamla iPhone, iPad eller Mac går då till återvinning.

Min information

Apple tar ansvar, säljer inte min information och i den mån de tar reda på vad jag gör så är det för att utveckla sin produkter och tjänster och insamlingen görs anonymt och med min vetskap.Apple är ett schysst företag som har ställt ut löften om miljöansvar, ett socialt ansvar och de har ett patos som jag gillar och som skiljer sig inte bara från stora företag utan från de flesta andra amerikanska företag.

Det Apple gör och säger kan ju naturligtvis avfärdas som att det bara handlar om smart PR och Apple är inte dummare än att de ser till att använda sina olika program för att berätta vad de gör men kom ihåg att det är inte alltid lönsamt, eller kanske snarare det mest lönsamma och det som ger mest vinst. Apple hade kunnat banta ned sina olika program, öka vinsten ytterligare om det var det Apple ville göra.

Apple tar ställning, jobbar med miljö, tar snar för det jag lagrar hos dem – allt det ä viktigare nu män yta och design.