I ena ringhörnan den regerande mästaren, AirPods,. I den andra ringhörnan utmanaren Powerbeats Pro. Samma teknik under skalet, samma kretsar och i princip samma funktioner. Kan det då ens vara idé att försöka att kora en vinnare?

Självklart är det givna svaret så här kör vi en test i ett antal ronder för att kora en vinnare.

Rond 1 – Priset

AirPods kostar strax under 2000 kronor medan du får betala nästan 2800 kronor för Powerbeats Pro.

Segrare: AirPods

Rond 2 – Funktioner

Stöd för Siri, svara i iPhone, helt trådlösa, laddningslåda – det är inte förvånande att de är så lika. Samma ägare och samma hårdvara (i princip)

Ronden oavgjord

Rond 3 – Batteritid

Fem timmars batteritid med AirPods. Nio timmar med Powerbeats Pro. Båda har ytterligare 24 timmars laddning i skalen/omslaget.

Segrare: Powerbeats Pro

Rond 4 – Ljudet

Båda låter bra för att vara små, trådlösa hörlurar men Powerbeats Pro låter lite bättre och har dessutom brusreducering. Det är hyggligt tryck i basen, alla små hörlurars akilleshäl men Airpods och Powerbeats Pro låter förvånansvärt bra över hela registret. Det är två mycket bra trådlösa hörlurar men på en kanske vikitgaste ounkten, hur det låter, så vinner Powerbeats Pro.

Segrare: Powerbeats Pro

Rond 5 – Passform

Apples Airpods passar inte alla men det för Powerbeats Pro. Ska smidigheten mätas så är Airpods onekligen smidigare och lättare att ta på sig men som sagt – de passar inte alla. Powerbeats Pro har en mjuk propp som ska in i örat och en skalm som ska in bakom örat. Powerbeats Pro sitter därmed bra på/i alla öron.

Segrare: Powerbeats Pro

Även om flera ronder går till Powerbetas Pro så är det ingen knockout eller ens teknisk knockout. Det är små skillnader men det finns trots allt skillnader. Förutom det ovan kan läggas färger. Du kan få Powerbeats Pro i vitt, svart, blått och grönt. Skulle trådlösa laddning varit en faktor så hade Airpods vunnit en rond till. Powerbeats Pro laddas med sladd nämligen.

I mina öron (ögon) så är det två saker som avgör – ljud och batteritid. Där vinner Powerbeats Pro båda ronderna.

AirPods 2 finns i butikerna nu, även om du får räkna med att få vänta och ställa dig i kö på många orter. Powerbeats Pro kommer i svart i juni och sedan kommer de övriga färgerna senare i sommar.