Det grundläggande är tålamod och att studera. Varje ny Pokémon som jag stöter på studerar jag ett par varv innan jag kastar första bollen. De flesta Pokémons har ett rörelsemönster och det handlar egentligen inte om så många olika kombinationer. De kan röra sig i sidled, hoppa, flyga och göra attacker framåt. Det är attackerna du ska studera för det är efter en attack som ringen dyker upp och då är den liten vilket gör att du ökar chansen till en Great eller en Excellent-träff.

Kruxet är att försöka hitta mönstret där ringen blir kvar och inte försvinner. De flesta Pokémons har nämligen ett sådant mönster vilket betyder att om du kastar vid fel tillfälle så försvinner ringen när bollen når fram. Därför, ta det lugnt, studera rörelsemönster, attacker och när ringen stannar kvar efter en attack. Det är då jag försöker att kasta, direkt efter en attack och när ringen dyker upp igen. Då är ringen nämligen ganska liten och det ökar möjligheten till en bra träff.

Lucky Egg och Starpiece

De två vanligaste råden – Lucky Egg och Starpiece. Håll koll på om saker kläcks, om du är på väg att bli riktigt bra kompis med någon. I så fall se till att kasta ett Lucky Egg och Starpiece. Detsamma gäller under Community Day och vid raider. Du får mer XP och mer Stardust. Lucky Egg ger dubbelt med XP så raider du ofta tar Lucky Eggs dig snabbt genom nivåerna.

Vänner

Vänner ger inte bara belöningar vartefter ni blir bättre vänner – du får fler bollar vid raider och när ni blir riktigt goda vänner, sista nivån, så kan du dra in 200 000 XP, om du ser till att ha kastat ett Lucky Egg. Välj ut ett ental vänner, spela tillsammans och skicka gåvor fram och tillbaka. Goda vänner lönar sig även i Pokémon Go.

Uppgifter

Field Research och Special Research-uppgifter ger belöningar och du får också chansen att fånga en ovanligt och ibland riktigt bra Pokémon när du har löst alla uppgifter. Ett tips – radera och kasta svåra uppgifter och fokusera på lättare uppgifter. Tänk också på att du bara kan få en badge per dag och du får den först när du klickar på den lösta uppgiften. Har du redan en badge, var smart och spara en löst uppgift till efter dygnskiftet så har du samlat in en badge till.

Lucky Pokémon

Byter du Pokémons och är på jakt efter Lucky Pokémons så sikta på dina äldre Pokémons. Du ökar dina chanser att få en Lucky Pokémon om du väljer äldre Pokémons att byta med.

Distans

När vi ändå är inne på det här med byten så finns det ett trick om du jagar distans. Hoppa in på Facebook och sikta på en grupp som finns i Australien, Nya Zeeland eller Asien. Be om vänner som du kan byta gåvor med. Varje gåva som ger ett ägg och som kläcks som en Pokémon kan du nu byta med en god, lokal vän, mot vilken Pokémon som helst. Här handlar det inte om att byta till sig en bra Pokémon utan att byta Pokemons som ger distans, avstånd så att du kan smala ihop en miljon kilometer och få den medaljen.

Spela

Även om det kan te sig rätt självklart så spela, varje dag och fånga minst en Pokémon per dag och snurra minst ett Pokéstop eller ett Gym, per dag. Du får en belöning varje dag och du får en extra belöning den sjunde dagen.

Slutligen spela, gå och fånga Pokémons. Raida och erövra och försvara gym – du vet allt det där som ingår i spelet.

Ut och jaga nu!