Maken dör i en olycka, plötsligt, och där startar den här bitska, raka komedin som handlar om en udda vänskap mellan Jen Harding (Christina Applegate) och Judy Hale (Linda Cardellini). En vänskap som spänner över två helt skilda världar.

Det är en historia om två kvinnor som förlorat sin partner. De sover inte och där börjar det – de för vakna och vakar tillsammans. Ensamma nätter blir lite mindre ensamma i varandras sällskap. Det är bitvis lågmält spelat med en trovärdig och träffsäker kemi mellan huvudrollsinnehavarna. Sorgen blir aldrig påklistrad eller amerikanskt överdriven.

Känsligt

För att vara en amerikansk tv-serie med amerikanska skådespelare som handlar om död och sorg så är ämnet överraskande känsligt och varligt hanterat. Humorn är däremot rak, bitsk och utan krusiduller. Christina Applegate är lika vass som rolig och Judy Hale är en slags sidekick som faktiskt inser det och som spelar över passningarna med säker tajming.

Netflix – Dead by Me