Vladimir Putin har nu signerat den lag som kan användas för att isolera Rysslands del av Internet från resten av nätet.

Lagen träder i kraft den 1 november i år och den innebär att alla ryska internetleverantörer måste ha teknik installerad som gör att de kan stänga av alla utländska servrar och isolera den ryska delen av Internet. Lagen kräver också att leveran turerna ansluter sug till ett yomönsystem som gör det möjligt att helt koppla bort det ryska Internet.

Krypterad

Den ryska regimen begränsar redan nu användandet av VPN-lösningar och helt krypterad trafik förbjuds vilket bland annat betyder att programmet, appen och tjänsten Telegram enligt domstolsutslag kan förbjudas att användas i landet. Lagförslaget har drivs genom trots protester från fri- och rättighetsgrupper i Ryssland.

%d bloggare gillar detta: