Jag har en app för att hålla reda på de tv-serier som jag följer. Den visar med en röd ”plopp” hur många avsnitt jag har kvar att se – osedda avsnitt. En markering som slår åt två håll och som skapar en viss stress.

Föreställ er detta:

Jag har jobbat lite för mycket, lite försent ett tag och då plussas den lilla röda ”ploppen” på. Siffrorna stiger och jag känner en gnagande känsla av att jag nog inte kommer ett hinna med, inte hinna ifatt. Tvåsiffrigt med råge är inte bra för sinnet helt enkelt.

Föreställ era detta:

Det går mot helg. Ledig tid är detsamma som lite mer tv-tid och så visar ”ploppen” blott fem osedda avsnitt.

Fem!

Har jag bara fem osedda avsnitt?

Det räcker ju inte hela helgen, inte på långa vägar. Därmed utbryter en viss mild panik som slutar med att jag börjar att se nya tv-serier vilket ju inte heller är riktigt bra. Så varför kastar hag helt enkelt inte bara appen då?

Mycket bra fråga men då tappar jag ju samtidigt kollen på tv-serier, vad jag sett och inte sett och när det kommit en ny säsong. Tappa kontrollen är ju bland det värsta som finns så det går icket för sig. Så här drar jag runt med en app, med mitt tv-serie beroende och stirrar på en röd plopp vars siffror hela tiden förändras till det bättre eller till det sämre.

Ilandsproblem?