Instagram kommer att stoppa hashtaggar som leder till felaktig och missvisande information om vaccineringar.

Det är den senaste åtgärden i flera sociala mediers arbete för att stoppa en anti-vaccinationsrörelse som använder sociala mediatjänster för att sprida sin propaganda. Världshälso-organisationen, WHO, har rubricerat oviljan att vaccinera barn som ett allvarligt hälsohot och det har brutit ut flera lokala epidemier av bland annat vattkoppor, röda hund och andra barnsjukdomar på olika platser i USA. Utbrott som hade kunnat stoppas om fler barn hade varit vaccinerade menar WHO.

WHO 

Instagram will begin hiding search results for hashtags that consistently return false information about vaccines, the company said today. Starting today, the company will effectively begin blocking access to hashtags that return misinformation designed to dissuade people from getting vaccinated. Instagram made the announcement at an event for press in San Francisco on Thursday.

“If the hashtag was #vaccines1234, if it contained a high proportion of known vaccine misinformation, we would block that hashtag entirely,” said Karina Newton, Instagram’s global head of public policy. (And no relation to the author of this post.)

The Verge