Kinesiska Huawei passade på att håna Apple under striden med Qualcomm och hävdade att Huawei hade modemkretsar om Apple behövde dem. Nu är det istället Huawei som sitter utan leverantörer för RAM-minnen, modekretsar och andra delar för sina produkter.

I och med Donald Trumps exekutiva order så har Qualcomm stoppat sina leveranser liksom Western Digital. Även tyska Infineon har stoppat sina leveranser. Uppenbarligen oroliga för att de kan hamna i klammeri med det amerikanska Justitiedepartementet.

Därmed har Huawei förlorat flera av sina viktigaste leverantörer i ett enda slag.

The German chipmaker confirmed to Nikkei that it was halting deliveries of products originating in the U.S. due to the new rules. However it insisted that the majority of products supplied to Huawei had not been affected by the U.S. export controls and these deliveries continued.

Infineon’s decision to stop U.S. deliveries came after the U.S. Department of Commerce last week red-flagged Huawei by putting it on the so-called Entity List, which requires American companies to obtain a license if shipping products to the Chinese company. Foreign companies using a certain amount of American technology for products sold to Huawei are also subject to the same restriction, lawyers have told Nikkei Asian Review.

Nikkei

Sedan tidigare så har Google sagt upp sitt avtal med Huawei gällande Android.