Donald Trump har nu passerat 10 000 lögner sedan han tillträdde som USA president – allt enligt Washington Posts sammanräkning. Uppenbarligen gör hans medarbetare som son chef, ljuger och förnekar om de överbevisas med att ha fel.

Katrina Pierson är en av Trumps medarbetare. Numera rådgivare inför 2020 års kampanj och tidigare 2016 års talesperson. Pierson använder, precis som sin chef, Twitter för att föra administrationens åsikter vidare.

Katrina Piersons inlägg, det ovan, är riktat mot Ilhan Omar, demokratisk kongressledamot och muslim. I inlägget finns det med en video som inte har ett dygn med Palestina-Israel konflikten att göra. Videon är fyra år gammal och den är tagen tusentals mil från Gazaremsan – i Ukraina.

I flera inlägg riktade till Katrina Pierson påtalades att videon inte har några kopplingar överhuvudtaget vare sug till Israel eller till Gaza. Istället för att medge sitt misstag så svarar Katrina Pierson att den använts som en ”gif” för att understryka budskapet.

Nu var det ju som sagt en video, ingen gif, vilket också påtalades – med en gif.

Ljug och medge aldrig ett misstag, gör som chefen.