Vi lägger mindre tid på Facebook och Snapchat och mer tid på Instagram – så kan de senaste siffrorna från analysföretaget eMarketer sammanfattas. Sedan om det är en bestående trend eller ett tillfälligt hopp i statistiken återstår att se.

Facebook har sjunkit från i snitt 41 minuter per dag till 38 minuter per dag.
Snapchat har visserligen ökat sedan 2016 men har sedan lagat still på i snitt 26 minuter per dag de senaste åren.

Siffrorna sträcker sig från 2016 till 2019 och de gäller för USA. eMarketers analys är att de här siffrorna kommer att förstärkas under kommande år. Facebook kommer att backa något ytterligare medan Snapchat ligger still.

This year, US adult Facebook users will spend an average of 38 minutes per day on the platform (on all devices), down 2 minutes from our previous forecast. In 2020, average daily time will drop to 37 minutes.

“Facebook’s continued loss of younger adult users, along with its focus on downranking clickbait posts and videos in favor of those that create ‘time well spent,’ resulted in less daily time spent on the platform in 2018 than we had previously expected,” eMarketer principal analyst Debra Aho Williamson said. “Less time spent on Facebook translates into fewer chances for marketers to reach the network’s users.”

eMarketer

 

%d bloggare gillar detta: