Facebook stämmer nu ytterligare en av sina kunder för att ha missbrukat den data som Facebook tillhandahåller. Rankwave, ett sydkoreanskt företag, har även fått sina appar och program avstängda från Facebook.

Stämningen är en parallell till Cambridge Analytica-skandalen även om det är alldeles för tidigt att dra slutsatsen att det skulle handla om samma omfattning. Även Cabridge Analytica stämdes som bekant av Facebook.

Facebook has already suspended apps and accounts associated with Rankwave, and today’s suit asks the court to enforce the basic cooperation terms that Rankwave agreed to in exchange for the opportunity to operate apps on the platform.

By filing the lawsuit, we are sending a message to developers that Facebook is serious about enforcing our policies, including requiring developers to cooperate with us during an investigation.

Facebook