Warrior på HBO Nordic startar med att Ah Sahm kliver iland i USA. Redan i tullen visar han vad han kan vad gäller stridskonst och sedan varvas han snabbt till en av gansterligorna i China Town.

Tv-serien bygger på ett synopsis som skrivet av Bruce Lee ich det var tänkt att han sjöälv skulle spela huvudrollen men det blev istället en David Carradine som fick spela huvudrollen. Nu har det alltså blivit en tv-serie, långt efter Lees död, och det är en på många sätt annorlunda serie även om den stundtals faller igenom i stereotypa kung fu-scener, inte så lite machoindränkta.

Detta är en tv-serie som bygger på 1970-talet dramaturgi, på gräsen till överspel och med en invecklad, lätt mystisk konflikt i botten. Oavsett det så är det en sevärd tv-serie med för den kampsportsintresserade rätt avancerade actionscener.

HBO Nordic – Warrior

Mackens Fråga: Vad har du för hörlurar?
Share This