Håll tummarna så kanske Doom Patrol från DC Comics landar på svenska Netflix inom kort. Det är nämligen en skruvad tv-serie som bygger på seriefigurerna med samma namn.

Nu när Disney dragit tillbaka alla sina hjältar från Netflix och andra streamingtjänster öppnas plötsligt för andra, konkurrerande figurer – däribland DC Comics. Det ska sägas finns skillnader mellan DC Comics seriefigurer  och övriga. DC Comics har en samling minst sagt udda figurer och några av dem finns med i Doom Patrol.

Freakshow

Det är en freakshow med udda vändningar och lätt bisarra inslag. En åsna har en rätt speciell roll i de inledande avsnitten exempelvis. Det finns även inslag alla Deeadpol med ”namedroping” interna skämt och en rå humor.  Det finns hyggligt hopp om att Doom Patrol kommer på Netflix då ”Titans”, en annan DC Comics-serie redan finns på Netflix.

TVTipset – Doom Patrol