Sociala medier, Twitter, Instagram, Facebook med flera får hård kritik för att svika användare som behöver hjälp, användare som trakasseras eller som fått sina konton kapade.

Kritiken är inte ny men nu har den fokus på användare som fått sina konton kapade. Ett problem som blivit mer omfattande och som fått mer långtgående konsekvenser i och med att sociala mediajättar köpt upp tjänster och slagit ihop dem. Google äger Youtube och Facebook över Instagram vilket betyder att kapas ett konto för en tjänst så kan du vli av med andra konton.

Dessutom har många användare valt att använda en och samma inloggning för olika tjänster. Du kan logga in med ditt Facebook-konto eller Twitter-konto på andra tjänster.

Your Instagram has been hacked. Who are you going to call?

There’s nobody to call.

This is true of most tech giants’ free services. If your Facebook account gets hijacked or you lose access to your Twitter account, your options are limited to submitting an automated online form and hoping an actual human being gets back to you. The companies provide help centers online, but they provide no direct way to email or call for support, their spokespeople confirmed.

And if someone does respond by email, that may not resolve your issue.

Siliconvalley.com

 

%d bloggare gillar detta: