Samsung har skickat ut sin nya modell, den vikbara Galaxy Fold till testare och recensenter – telefoner som gått sönder bara efter några dagars användande.

Det handlar nu inte om en enstaka telefon utan flera av de telefoner som Samsung skickat ut har gått sönder.

It’s a distressing thing to discover just two days after receiving my review unit. More distressing is that the bulge eventually pressed sharply enough into the screen to break it. You can see the telltale lines of a broken OLED converging on the spot where the bulge is.

The Verge

Det är skräp som fastnar i skarven mellan skärmarna och som till slut knäcker skärmen – inom några dagars helt normalt användande.

Skärmskydd

Samsung har också lagt på ett slags skärmskydd, en tunn film, som ska skydda skärmen utan att berätta för de som ska testa telefonerna att filmen ska sitta där. Bloombergs Mark Gurman drog slutsatsen att filmen var ett skydd som skall tas bort varvid hans skärm gick sönder.

Blinkar

Steve Kovachs testexemplar slutade att fungerar efter en dags användande och ena delen av skärmen började att blinka oavbrutet.

Samsung Galaxy Fold kostar 1 980 dollar och den kan förhandsbokas just nu med leverans den 26 april.

Samsung’s $1,980 Galaxy Fold phone is breaking for some users after a day or two of use. A review unit given to CNBC by Samsung is also completely unusable after just two days of use.

CNBC

Varning

De enheter som säljs till kunder kommer att vara försedd med en varning att inte plocka bort plastfilmen men flera av de telefoner som nu testats och som har gott sönder bara efter några dagars användande har haft kvar plastfilmen.

Detta är alltså färdiga telefoner, inga prototyper. Det är de telefoner som kommer att levereras till kunder efter den 26 april.

Först

Det här är ytterligare ett exempel på Samsungs akilleshäl – en sträva efter att alltid vara först (läs före Apple). Kvalitet och tester kommer i andra hand. Nu ska för rättvisans skull sägas att Apple inte var befriade från egna problem, antennagate och bendgate är två exempel. När det gäller de två problemen. antennen, så visade det sig att det faktiskt var ett problem som en mycket stor mängd andra telefoner också drogs med. Bendgate var ett mer påhittat problem – i alla fall sett till vad telefonerna tålde när det gällde milt yttre våld.

Samsungs problem kommer inte i närheten av Apples två debacle. Här handlar det om en telefon som kostar nästan 2 000 dollar och som inte ens tål vanligt normalt bruk. I alla fall inte flera av de telefoner som nu skickats ut till skribenter. Samsung kan ha drabbats av en det som kallas en dålig batch – en sändning telefoner som är riktiga måndagsexemplar. Det kan också, vilket jag tror, handla om en teknik som inte är färdig att släppas i händerna på konsumenter.

Det är därför du inte sett ens en prototyp av en vikbar telefon från Apple.