Ännu en Community Day avverkad I Pokémon GO. En dag då då fler an vanligt spelade. Sannolik därför att Salemence faktiskt är en anständig och rätt bra Pokémon. Samtidigt visar Community Day tydligt vad som är fel med Pokémon GO och alla dessa shiny.

Pokémon GO är i grunden ett spel för samlare. Du samlar saker, Pokémons, poäng och du samlar shiny. Problemet med detta samlande är att belöningarna är så obalanserade och så magra. Under tre timmar fångade jag sammanlagt 15 shiny Bagon. Jämför det med 93 fångade Scyther ett ett veckolångt event, ingen shiny. Det är därför jag sedan länge slutat att jaga shiny utanför Community Day eller ide riktade events där Pokémons kan dyka upp som raidbossar som är shiny. Det är för dåliga odds helst enkelt, belöningen för osäker, för dålig och för mager.

Mättnad

Det kanske är en slags mättnad eller så handlar det om en tydlig brist på en möjlighet att kunna lägga en sak till samlingen. Varför jaga något som du har mycket små chanser att kunna få?

Då är det bättre att fånga de Pokémons du springer på. Är någon av dem en shiny så är det en bonus men att jaga runt, spela mer, spela mer intensivt – inte en chans.

Som vi brukar säga här uppe – he lönsch int´

Share This