Du rullar upp i din bil bakom mig och bara några minuter efter det att jag tagit ned ett gym så inleder du attacken och slår ut mig. Du tittar inte på hur länge jag legat inne, om jag får några coins eller inte utan du vill ta över gymmet och slå ut mig mindre än fem minuter efter det att jag tagit över gymmet.

Jag vet att det inte finns någon regel som säger att du inte får göra det. Jag vet att det inte bryter mot några regler men det bryter mot sociala regler som säger att du bör visa hänsyn, även i ett spel. I den grupp som jag spelar med finns också en oskriven regel – slå inte ut de som precis tagit över ett gym. Låt medspelare och motspelare ligga kvar så att de får några coins innan du tar över ett gym. Det har i vart fall varit så men jag ser allt oftare hur spelare slås ut redan bara efter några minuter efter det att de lyckats att ta över ett gym.

Min egen högst inofficiella regel säger 3-4 timmar, dvs jag slår inte ut andra spelare inom den tidsperioden.

Kom nu ihåg att jag inte på minsta sätt är domare eller bestämmer något utöver vilken spelare som helst – däremot tar tag mig friheten att ha en åsikt. Jag tycker alltså att det är oschysst att slå ut spelare kort efter det att de kämpat ned ett gym.

Nya gym

Jag kan ha förståelse för att nya gym hamnar extra i fokus för de som vill köpa till sig en guldmedalj. Spelar du Pokémon GO så får du räkna med att kampen om nya gym blir intensiv i några veckor tills storspelarna fått sina medaljer. Då lägger sig lugnet igen. Jag har mindre förståelse för de spelare som jagar runt i sina bilar och tar över gym minuter efter det att andra spelare tagit över ett gym som funnits sedan länge och som både de och de flesta andra spårare har guldmedalj på för länge sedan. Min poäng är – låt folk ligga kvar och få sina coins så slipper de köpa de saker de behöver för att spela. Med tanke på hur många nya gym som tillkommit så behöver du inte flytta dig särskilt långt eller spela särskilt länge innan du hittar ett annat, mer lämpliga gym att ta över.

Långsint

För egen del så är jag inte långsint men räkna inte med att jag kommer att spela tillsammans med dig, hjälpa dig ta ned ett gym eller bistå dig på annat sätt. Handlar det om en raid så får du räkna med att jag och mina vänner spelar privat. Vad tycker du själv?

Spela schysst så spelar jag gärna med dig.