Twitter har behandlat utvecklare av tredjeparts-appar för den sociala tjänsten minst sagt styvmoderligt. Flera appar har därför lagts ned och idag finns det förvisso fortfarande mycket att välja mellan men ser vi till funktioner, utveckling och design så är urvalet inte längre så stort.

Twitter

Twitters egna app är i grunden på sin tid den kanske bästa appen, Tweetie. I Twitters händer däremot så har en snygg, elegant och funktionsrik app degraderats till en rätt stel och spartansk app. Twitters egna officiella app fungerar och den här alla grundfunktioner men den kan inte beskyllas för att vara vare sig särskilt originell, rolig eller snyggt designad. Den är dock gratis vilket är ett plus.

Twitter

Twitterific

Twitterific var länge en tuff utmanare tills utvecklingen stagnerade och till slut helt stannade av. För några år sedan gjordes en insamling och utvecklingen startades upp igen. En ny, omskriven app lanserades och det är en riktigt bra app med smarta funktioner och en tilltalande design. I Twitterific hittar du alla de funktioner du behöver, och som Twitter tillåter att tredjepartrs-utvecklare att använda.

Twitterific

Tweetbot

Tweetbot har varit det självklara valet för många, inte mints för funktionen med inlägg som flödar fram, automatiskt. Den funktionen har nu Twitter ”dödat” och den har ersatts med en autouppdatering i intervaller. Tweetbot har alla grundfunktioner, olika teman, automatiskt omslag till mörkt/ljust tema beroende på tid på dagen. Appen hade länge ett övertag vad gäller funktioner och finesser men Twitter har stegvis stoppat, plockat bort och förbjudit andra utvecklare att använda vissa funktioner. Det gör att skillnaderna numera inte är jättestora mellan alternativen till Twitters egen app.

Tweetbot

Ranking

  1. Tweetbot
  2. Twitterific
  3. Twitter

Tweetbot håller fortfarande förstaplatsen, knappt före Twitterific och på tredjeplats landar Twitters egen app. Twitters egen app saknar synkronisering, det finns överhuvudtaget inget program för macOS (det har Twitter lagt ned) vilket gör att den officiella appen fortfarande ligger långt efter de två andra. Skillnaden mellan Twitterfic och Tweetbot är numera rätt liten. Funktionsmässigt är de hyggligt lika även om det skiljer en del vad gäller designen. Tweetbot har en del fler möjlighet att förändra utseendet på ditt flöde och en del placeringar av funktioner som gör appen lite mer intuitiv och lite lättare att komma överens med. Därav förstaplatsen.