Med stöd av demokraterna så röstade Representanthuset igenom ett förslag om att återinföra de regler om nätneutralitet som genomfördes under Barack Obamas tid i Vita Huset. Regler som sedan revs upp av Donald Trump.

Det nya regelverket har varit hårt kritiserat och det har genomförts demonstrationer mot att de gamla reglerna rivs upp och görs om. Ledande demokrater har också lovat att försöka att se till att Obamas regleverk återinförs.

The Save the Internet Act was approved 232-190 Wednesday afternoon after months of debate and committee hearings in the House. The measure was introduced last month in both chambers by Rep. Mike Doyle (D-PA) and Sen. Ed Markey (D-MA) with plenty of fanfare from consumer advocacy groups and the American electorate. The bill, if approved, would restore the net neutrality rules put in place by way of the Obama-era FCC’s Open Internet Order in 2015 that were repealed under a Republican majority only two years later.

The Verge

Nu lär reglerna inte återinföras i och med att Republikanerna fortfarande har majoritet i Senaten dit förslaget nu skickas.

%d bloggare gillar detta: