National Cyber Security Centre i Storbritannien har analyserat över 100 000 lösenord som funnits med vid intrång och fått igenom vilka de vanligaste lösenorden är. Här är listan på lösenord som du absolut inte ska använda.

Här är en lista på lösenord som du inte ska använda ich ett allmänt råd är också att inga använda namn på hårdrock-grupper, ditt förnamn eller snabba, enkla tangentbordkombinationer. Tidigare hette det att du bör ha minst åtta tecken, blandade, stor ich små bokstäver och siffror. Numera är rådet att ha längre lösenord än så men fortfarande blanda friskt.

Mitt råd är att använda en lösenordhanterare och använda slumpmässiga lösenord.

 • 123456
 • 123456789
 • qwerty
 • 111111
 • iloveyou
 • monkey
 • myspace1
 • daniel
 • jessica
 • michael
 • 50cent
 • enimen
 • metallica
 • slipknot
 • ashley
 • blink182
 • charlie
 • dragon

Vill du kolla ditt lösenord så finns en databas med knäckta lösenord. Där kan du även se om något av dina konton kan ha hackats.

Have I Been Pwned