Det finns gott om säkerhetsprogram, antimalware-appar, för Android, huvudsakligen därför att de faktiskt behövs. Hoten mot Android som plattform är i högsta grad verkligen men vad ska en vanlig användare välja när det visar sig att de flesta av apparna är tämligen värdelösa ur säkerhetssynpunkt.

AV-Comparatives valde ut de 250 mest sålda antimalware-apparna i Google Play och testade dem mot de vanligaste hoten.

To ensure the most accurate possible results, the testing was performed on physical Android devices rather than an emulator, and any malware samples not detected in an on-demand scan were installed and run, so that the security programs have another opportunity to prove their protective capabilities.

But, as it turns out, over two thirds of the tested apps failed to reach a block rate of even 30% or had a relatively high false alarm rate.

De flesta, två tredjedelar, klarade inte testet och många hade en träffprocent på 30 procent eller lägre.

HelpNet Security

Mackens Fråga: Ska Facebook delas upp?
Share This