Trumps utlysande av ett nation nationellt nödläge kan komma att röstas ned i senaten. Detta sedan den fjärde republikanske senatorn Rand Paul sagt att han kommer att rösta med demokraterna.

Demokraterna lade fram ett förslag om att rösta nej i Representanthuset. Det förslaget godtogs med rösterna 245-182 sedan 13 republikaner röstade med demokraterna. När nu det nationella nödläget ska behandlas i Senaten så ser det ut som att Trump kan förlora omröstningen även där. Detta sedan Rand Paul sagt att han kommer att rösta med demokraterna och säga nej till Trumps nationella nödläge. Tidigare så har Susan Collins (Maine), Lisa Murkowski (Alaska) och Thom Tillis (North Carolina) sagt att de kommer att rösta nej.

Därmed finns en majoritet för ett nej även i Senaten.

New York Times

Trump har sagt att om det blir ett nej även i Senaten så kommer han att utnyttja sin vetorätt.

Mackens Fråga: Ska Facebook delas upp?
Share This