Apple arrangerar sin keynote imorgon, måndag, och förväntas att visa upp och lansera en nyhetstjänst för tidningar och magasin tillsammans med en film- och tvtjänst. Nu kommer nya uppgifter som hävdar att Apple kommer att lansera en speltjänst också, via App Store.

Tjänsten uppges fungera så att utvecklare av spel får betalt i förhållande hur mycket och hur ofta deras spel spelas av användare. Upplägget ska också vara en fast abonnemangssumma – ett Netflix för spel.

Apple is also working on a premium games subscription for its App Store and discussing it with potential partners, according to people with knowledge of the plans. This service won’t take on new cloud-based streaming offerings like Google Stadia. Instead, it will focus on iPhones and iPads and bundle together paid games from different developers that consumers can access for a monthly fee. Cheddar previously reported that Apple was working on a gaming-related subscription service.

Bloomberg