Det började med att Donald Trump twittrade över att New York Times och Washington Post tilldelats Purlitzerpriset för sin bevakning av rysk påverkan av amerikans politik. Det slutade med att sonen, Donald Trump Jr, sina sina försök att göra sig lustig över priset själv blev bortgjord därför att han precis som far är illa påläst.

Trump senior gjorde det han brukar, påstår att något sagt eller attackerat honom för något som aldrig har hänt.

New York Times och Washington Times har aldrig påstått att det funnits någon konspiration eller någon samordning mellan Trumps presidentkampanj och Ryssland. Tidningarna har däremot rapporterat om de möten som de facto har förekommit mellan företrädare för Trumps kampanj och företrädare för Putinregimen. Nu är detta mer regel för hur Trump argumenterar än ett undantag. Donald Trump håller sig praktiskt taget aldrig till sanningen, visar aldrig respekt för att någon kan han en annan åsikt och han hittar på och lägger argumenten i munnen på andra.

Hjärnan

Sonen, Donald Trump Jr, gör precis som sin far, kopplar på munnen innan hjärnan engagerats och det är uppenbart att även här har vi en person som aldrig blivit motsagd och vars påståenden egentligen aldrig har granskats. Han är van vid att kasta ur sig något och sedan skrattar omgivningen och håller med., hur fel han än har. I det här fallet så hakar junior på och twittrar:

Purlitzerpriset är ett av den skrivande världens mest prestigefyllda pris. Det är ett pris som delas ut i flera olika klasser och som belönar synnerligen välskrivna alster men det säger sig självt att för att känna till priset så kanske du bör läsa också. Självfallet så finns ett pris även för ”fiction”. Ett pris som tilldelats en lång rad mycket framstående författare vars böcker och romaner jag utgår ifrån att vare sig Trump senior eller Trump junior läst.

Share This