En så kallad Lucky trade sker slumpmässigt, det vill säga en Pokémon som du byter blir en Lucky Pokémon. Även om uppgifterna just i skrivande stund är få så ser det ut som att Niantic jobbar på en funktion där du kan nå en viss grad och sedan garantera en Lucky Trade.

Uppgifterna kommer från Chraklesd som återigen snappat upp information via trafikk till ich från Niantics servrar.

Just nu spekuleras det friskt ute på nätet men en gissning är att funktionen kan vara knuten till gåvor för att vi ska fortsätta att skicka gåvor till varandra även efter det vi nått den högsta nivån, Ultra Friend. De meddelanden som nu snappats upp är en stark indikation på att det är så det kommer att fungera. När funktionen komma att rullas ut framgår inte heller men funktioner som rullas ut på servernivå kan Niantic aktivera när de vill, utan att appen måste uppdateras.

Ut och jaga nu!