Ex Raids är exklusiva inbjudningar till raider på vissa platser, på utsatt tid och där du får en möjlighet att fånga en speciell Pokémon, just nu så är det Deoxys. Macken tipsar om hur du får en inbjudan.

Niantic själva säger att inbjudningar skickas ut slumpmässigt men efter vissa kriterier.

. spelare som spelar mycket
. spelare som tagit sin en bit upp bland nivåerna
. spelare som deltagit vid lyckade raider

Mot bakgrund av insamlad statistik och ett otal rapporter så finns det liten anledning att tro på Niantic. Det finns ett mönster och det handlar inte alls om att premiera spelare som spelat mycket och länge eller att spelare väljs slumpmässigt.

När det här med raider var nytt  så gjordes en enkät bland tusentals spelare som fått en inbjudan på The Silph Road, reddit. Över hälften, 52 procent, var relativt nyblivna spelare som fick sin första inbjudan.

EX Raid-gym

Mönstret enkelt och mycket tydligt – raida gym som är markerade med EX Raid.

Lady in the Park, Stadsparken, Thinking Kid är de tre platser i centrala Skellefteå som är EX Raid-gym för att ta några exempel. Kolla i dina egna parker och friluftsområden så lär du hitta Ex raid-gym eller fråga andra spelare så kan de tipsa dug om vilka gym du ska hålla koll på.

Raida

Så vill du öka dina chanser så raida dessa gym, frekvent, och tänk på att inbjudningarna inte bara går ut till de som varit med på så kallade Legendary raids. Alla raider räknas, även T1 till T4 raider. Kravet är att du lyckas att besegra gymbossen.

Niantic räknar också in antalet spelare på en plats vilket betyder att du ökar dina chanser lite ytterligare om du “raidar” ett gym tillsammans med andra. Ska vi tro på alla de rapporter och analyser som finns så ökar du dina chanser om du är med på en raid mot en Legendary tillsammans med andra spelare. Å andra sidan, bor du på en ort där det är snarlikt som det är här i Skellefteå – Ex Raids på i princip bara på några få platser, så torde det inte spela så stor roll om du raidar ensam eller tillsammans med andra.

Ut och raida!

Mackens Fråga: Ska Facebook delas upp?
Share This