Det är inte så att jag tänker hävda att jag sitter inne med obestridliga vetenskapliga fakta men när jag spelar så är mönstret ofta detsamma – jag hittar inga shiny Pokémons inledningsvis. Under Community Day så brukar jag spurta de sista 20 minuterna.

Så har det varit de flesta vanten utom Clamperl där mina två första fångade Pokémons var shiny. Fyra minuter in på eventet hade jag alltså nått målet – en shiny. Nu när det snabbt men lång ifrån rekordet som en ung förmåga satte nyligen – han fångade sin första Shiny Pokémon sekunder in på ett event.

Meltan

Jakten på Meltan var resultatlös fram till sista dagen och den tredje sista Meltan som jag fångade. Den var en shiny och en snabb sammanräkning visar att statistiskt så borde jag ha fångat 3-5 stycken. Jag har nämligen fångat hundratals Meltan och jag slår ihop barnbarnets konto och mitt eget. Tillgänglig statisk säger att en Mellan på 60 fångade, på ett ungefär, kan vara en shiny, eller kunde borde jag skriva eftersom eventet tog slut igår.

Överhuvudtaget så har Meltan varit en jakt som givit mycket magert resultat. En enda, av alla som hag har fångat, på över 90 procent och som sagt bara en enda shiny Meltan. Riktigt så illa brukar det inte gå och löser jag i olika forum ute på nätet så är jag långt ifrån ensam. Slutsatsen blir därför att Mellan har Niantic skapat för att vi ska göra av med bollar och Pine Apple. Meltan som Pokémon är högst ordinär. Den är långt ifrån värd allt jobb men spelar du så jagar du.

Återanvändning

Frågan är nu hur länge det dröjer innan Meltan ska återanvändas, innan den dyker upp igen – för det gör den. Niantic återanvänder Legendarys och andra Pokémons, 2, 3, 4 och minst fem gånger. Jag har full förståelse för varför. Det handlar om att locka in nya spelare och få gamla spelare att komma tillbaka. Därför dyker även de mest sällsynta Pokémons upp igen.

Det är därför jakten lagt sig och shiny Pokémons är roliga men jag jagar dem inte. Numera går det också flera dagar mellan raiderna även om jag brukar göra ett ryck då det landat en ny Legendary. En bra sommar kan nig fp fart på spelandet igen.

Ut och jaga nu!

Mackens Fråga: Ska Facebook delas upp?
Share This