The Great Firewall of China är den kinesiska regimens kontrollsystem som ser till att inne i Kina så får du se, söka och använda det regimen tillåter. GPS är inte tillåtna i vanlig mening vilket gör att Pokémon GO inte går att spela på vanligt sätt. Ändå finns det spelare i Kina som försöker spela.

Tidigare så har det varit i det närmaste helt omöjligt att spela Pokémon GO men nu ser det ut som att delar av spelat fungerar, i alla fall i de större städerna. I huvudsak så är det mätningen av den distans som du går och att kläcka ägg som fungerar. Räkna inte med att hitta vare sig Pokémons, gym eller Pokéstops.

PvP

Vissa spelar har även lyckats att köra dueller, PvP, mot spelare i Kina och även utanför Kina. Smeargle eller andra Pokémons däremot dyker inte upp även om du klykas att få Smeargle att fotobomba en bild. Det även gå att ta emot och skicka gåvor mellan varven, inte alltid.

Det finns dock en del områden där Pokémon GO sägs fungera. Hong Kong är en sådan region och där ska spelet fungera även vad gäller Pokémons. Det ska även gälla delar av Hainan-området. Antalet Pokéstops, gym och spawns däremot är långt under vad vi är vana vid utanför Kina.

Det finns en stor grupp spelare i Hong Kong, i Hainan-området och i Makao-området – där spelet fungerar. Utanför dessa regioner så sätter den kinesiska brandväggen stopp för Pokémon GO.

The Silph Road

Mackens Fråga: Ska Facebook delas upp?
Share This