I en ny rapport från Worcester Polytechnic Institute and the University of Lubeck avslöjas en ny bugg i Intels processorer, inklusive de processorer som används i Apples Mac-datorer.

Buggen finns i en funktion som är tänkt att öka prestandan i Intels processorer – funktionen som fått namnet speculative execution kan exploateras, och obehöriga kan kopiera ut information bland annat från datorns minne. Problemet ligger inne i processorns funktioner och i ärlighetens namn ska sägas att jag inte törs ge mig på att ge en mer detaljerad förklaring.

Rapporten i sig är inte heller läsning för oss vanliga användare. Det handlar om en mycket teknisk rapport.

Enligt forskarnas som skrivit rapporten så är det inte sannolikt att buggen kan åtgärdas med mjukvara. Det kan komma att krävas ändringar av hårdvaran i processorerna vilket i sin tur kan påverka prestandan negativt.

 

Mackens Fråga: Ska Facebook delas upp?
Share This