Det skiljer bara hundralappar mellan en ny MacBook Air och en ny MacBook Pro men det skiljer en del i prestanda och bara 13 gram i vikt. Det är därför jag hela tiden rekommenderat MacBook Pro före en MacBook Air i mina köpråd.

Jag rekommenderar MacBook Pro 13-tum, utan touchbar. I stort sett samma pris, samma vikt men med mer prestanda än MacBook Air. Det är ett råd som jag står fast vid så länge som MacBook Air kostar det den nu kostar. Startmodellen av MacBook Pro kostar 15495 kronor och startmodellen av MacBook Air kostar 14995 kronor.

Här är Macken X tips för dig som ska köpa en ny bärbar Mac

Det är liten skillnad i pris, liten skillnad i vikt men en MacBook Pro är en betydligt mera kraftfull dator.

Detta tycks nu även Apple ha insett och i svar till frågeställare i samband med Apples bolagsstämma så gav Tim Cook beskedet att MacBook Air kommer att sjunka i pris, på sikt.

He said eventually the goal is to lower the price on the $1,200 MacBook Air laptop with a higher-resolution screen and said there’s a “long, great roadmap of fantastic” products related to the Apple Watch and AirPods. He indicated that more health features would come to the smartwatch.

Bloomberg

Mackens Fråga: Ska Facebook delas upp?
Share This