Uppgifterna finns med i en FN-rapport och den behandlar flera attacker mot kryptoväxlingsbolag som genomförts de senaste åren. Sammanlagt har 571 miljoner dollar i olika kryptovalutor stulits.

Pengarna har sedan förts tillbaka till Nordkorea och det styrande partiet.

While going through multiple attacks against financial institutions dealing in fiat currency, the report also notes that hackers sponsored by the Democratic People’s Republic of Korea (DPRK) government have also targeted organizations which operate cryptocurrency markets.

Attacks on cryptocurrency exchanges have made it easier for DPRK-backed hacking groups to avoid being tracked, as well as to launder huge amounts of funds that would then find their way into the hands of the Democratic People’s Republic of Korea.

Bleeping Computer

Mackens Fråga: Ska Facebook delas upp?
Share This