Har du försökt att få igång en alternativ controller med Let´s Go Pikachu eller Let´s Go Eevee så vet du att det inte fungerar. Det är ingen bugg och det lönar sig inte att leta efter uppdateringar – det ska nämligen inte fungera.

Let’s GO-spelen fungerar inte med andra controllers än de små original-handtagen och det är så det ska vara. Förklaringen är att du ska använda dem för att kasta med, förutom styra din figur. Det är kastandet som är problemet och risken med att du faktiskt kastar iväg din controller på riktigt. Original-controllern är som bekant försedd med ett snöre som du ska trä över handleden.

Ge upp

Andra controllers, däribland Nintendos egen, saknar ett sådant armband och de är inte heller särskilt enkla att kasta med. Så ge upp försöken att få Let´s GO att fungera med någon annan controller än original. Det kommer inte att fungera därför att det inte ska fungera.