Myndigheterna i Jackson County, Georgi, har betalat 400 000 dollar i lösensumma till utpressare efter en ransomware-attack som slagit ut stora delar av hela kommunens datorsystem.

Ransomware-attackan slog till den 1 mars och allt utom 911-nödsystemet och kommunens hemsida var det enda som fungerade. Resten av verksamheten slogs ut helt eller fick skötas och hanteras manuellt.

“Everything we have is down,” Sheriff Janis Mangum said. “We are doing our bookings the way we used to do it before computers. We’re operating by paper in terms of reports and arrest bookings. We’ve continued to function. It’s just more difficult.”

Statescoop

Kommunen såg sig till sist tvingade att betala för att få igång sina datorer igen, kontaktade de som var ansvariga för attacken, betalade och fick dekrypteringsnycklar för att kunna låsa upp de låsta systemen igen.

Mackens Fråga: Ska Facebook delas upp?
Share This