Dags att ta sig en titt på alla streaming-tjänsterna och framför allt ställa apparna för Apple TV mot varandra. Det är ju ändå en blogg för Apples prylar.

Utgångspunkten är en Apple TV, apparna för streamingtjänsterna – håller apparna och tjänsterna måttet?

HBO Nordic

Ska jag vara ärlig så hade det inte varit för utbudet så hade jag kastat ut HBO Nordics app för länge sedan. Den är bitvis helt obegriplig.

En lista på det jag redan har sett?
Ingen möjlighet att backa och hitta hela serien om du har hittat ett avsnitt?

HBO Nordic har bra serier men en underkänd app.

Betyg:

Netflix

Stort utbud, massor av tv-program, serie och film och en app som faktiskt fungerar men som får avdrag för två saker:

irriterande autostart av trailers
detta ständiga byte av bilder i de långa listorna av tv-program, filmer och tv-serier

Du lär dig kunna regn och hitta en tv-serie på bilden. Gör inte det. Netflix byter bilder och du kommer att tappa bort dig i flödet, igen. Netflix ska dock ha en pluspoäng för möjligheten att enkelt skapa egna listor och uppdelningen av listor ger överblick trots att stor in- och utflöde av allt det Netflix visar. Inom kort försvinner dock Disneys hela utbud.

Betyg:

Viaplay

Viaplay har halkat efter, inte minst när det gäller sportutbudet men appen håller fortfarande, liksom tjänsten. Du kan se huvudsändningar flera dagar i efterhand och utbudet av tv-serier är faktiskt helt okej. Översikten är inte heller så tokig och du kan spara saker som du vill se i en egen lista,

Betyg:

CMore

CMore hade en bra app tills någon kom på att varför inte krångla till det och slänga på användaren ett par klick extra. Få kategorier spm rymdes direkt i huvudmenyn har nu blivit kategorier och flyttats ned/in i appen – helt i onödan. Det är också en salig röra mellan tv-program, serier och film. Utbudet däremot är fullt godkänt, inte minst för sportfånar.

Betyg:

ComHem

Detta var en fullträff, en fempoängare och den absolut bästa appen för Apple TV – tills någon klåfingrig kom på att vid kastar in film och tv-serier också. ComHem har fortfarande en av de bästa apparna men den får inte högsta betyg längre.

Betyg:

SVTPlay

Fascinerande att Public Service i så många länder ligger i topp. SVT är ingen undantag – SVTPlay är en alldeles utmärkt app med mycket god översikt, lätt att hitta och med alla grundfunktioner. Öppet Arkiv är en. guldgruva.

Betyg:

 

Mackens Fråga: Ska Facebook delas upp?
Share This