Samsungs svar på Apples Face ID har fått namnet Face Unlock och det är en säkerhetsfunktion för att låsa upp din telefon med en funktion där ditt ansikte fungerar som lösenord. Där slutar också alla likheter därför att medan Apples Face ID visat sig vara mycket svårt att lura och forcera så kan du låsa upp en Samsung-telefon med en bild.

I nya Samsung Galaxy S10 så får funktionen omdömet “laughably bad and insecure” sedan det visar sig att en enkel, utskriven bild eller en bild som visas upp med en annan telefon är allt som behövs för att aktivera funktionen och låsa upp en Samsung-telefon.

9 to 5 Google

Omdömet är inte unikt just för 9 to 5 Google, tvärtom så har detta konstaterats av flera av de nyhetsbloggar som fått testa Samsung galaxy S10.

The Samsung Galaxy S10 features in-display fingerprint unlock and face unlock. After some testing I’d suggest using fingerprint unlock exclusively. The simple hack in this video defeats the face

Unbox Threapy

Ibland räcker det med en helt annan persons ansikte. Jane Manchun Wong upptäckte att hon kan låsa upp sin trots telefon med sitt ansikte.

Säkerhetssajten Bleeing Computer konstaterar också att funktionen är mycket lätt att ta sig förbi.

The face recognition-based screen lock feature in the Samsung Galaxy S10 can be easily fooled using a photo or a video of the owner as shown by multiple reports coming from customers, experts and tech reviewers.

While it that may come as a surprise for some, at the start of 2019, the Dutch Consumentenbond not-for-profit organization was able to show after testing 110 smartphones from multiple vendors that in 42 of them the face unlock feature can be circumvented using a high-quality portrait photo of the owner.

Bleeping Computer

Mackens Fråga: Ska Facebook delas upp?
Share This