Den 25 mars har Apple bjudit in till en så kallad keynote, en produktvisning som bekant och det förväntas att Apple kommer att visa upp sin video- och tv-tjänst tillsammans med en tjänst för tidningar och magasin. Frågan är då vad som krävs av Apples videotjänst för att de ska lyckas?

I min värld så handlar tv- och videotjänster egentligen om en enda sak – utbudet. Det är klart att priset spelar roll men jag förutsätter att Apple inte kommer att ge sig in på marknaden med en fyra gånger så dyr tjänst som konkurrenterna. Det lilla som läckt ut hittills ger mig också anledning till att tro att Apples tjänst kommer att landa på 75-100 kronor på ett ungefär för den del som inte kommer att ingå för alla som har köpt en Apple-pryl.

Så då är vi tillbaka på utbudet – vad kan jag titta på?

Slåss

Apple har över ett dussintal filmer, tv-program och tv-serier som produceras just nu men det kommer inte att räcka, inte på långa vägar om avsikten är att konkurrera exempelvis med Netflix vilket jag faktiskt inte är så säker på att det är det Apple tänker göra. Lek med tanken att Apple slår sig samman med flera av de stora som idag slåss med Netflix för att skapa en mer sammanhållen tv-tjänst som kompletteras med egenproducerat material från Apple.

En enda elegant och snyggt designad App med allt utbud och en app där du kan skapa listor och håller reda på det du har tittat på. En app som inte är lika dålig som HBO Nordics eller som CMores appar för Apple TV utan som designats för Apples svarta tv-box.

Det kan vara det Apple siktar på.

För egen del så har jag precis plockat bort flera av mina programpaket och flera tjänster. Jag tittar för lite helt enkelt och det finns annat att lägga pengarna på än tv. Däremot räknar jag inte med att kunna lägga till Apples nya tjänst till mitt utbud även om jag skulle vilja det. Apple har för vana att först rulla ut sina nya tjänster i USA, Kanada och några få Europeiska länder innan det blir dags för resten av världen. Jag räknar med att få tillgång till Apples TV-tjänst någon gång i höst/vinter tidigast. Ska det då bli en affär så handlar allt om utbudet – priset kommer i andra hand.