New York islanders visade precis hur mycket de behöver John Tavares – inte alls och publiken lät honom få veta det. Matchen blev också det svar fansen ville ha och det svar laget Islanders behövde ha i en övertygande seger med 6-1.

Matcher I NHL brukar inte vara särskilt högljudda. Matcher i Nassau Coliseum är undantaget. Här är publiken extremt högljudd och den här kvällen så riktades deras fokus mot Torontos John Tavares, Islanders förra lagkapten som skrev på för hemstadens lag i somras.

“We don´t need you!”, “Barzy’s better!”, skanderades det från läktarna när publiken inte kastade ned ormar mot Tavares. Islanders fans har inte glömt och de lät Tavares få veta det. Han buades ut under hela matchen och när Pullock fick in en tung tackling på just Tavares så var taket på väg att lyfta. Den enda gång publiken lugnade ned sig lite, med betoning på lite, var under den hyllningsvideo som spelades upp i arenan fler drygt tio minuters spel.

Matchen

Toronto tog visserligen ledningen efter drygt 13 minuters spel men det var en en ledning som de bara fick ha i många minuter för detta var Islanders kväll, helt och hållet. Beauvillier kvitterade till 1-1 och hela den första perioden blev en fysisk utmaning med tuft, hårt spel. Det blev aldrig en fråga om vilket kan som skulle vika ned sig först för varje gång som Toronto började med att spela mer fysiskt så svarade Islanders direkt. I flera sekvenser av matchen så var det också Islanders som drog upp både tacklandet och tempot. Kombinera det med en 97-procentig vägg bakåt och en backuppsättning som ser till att lite kommer igenom och få spelare kommer igenom så började den här matchen sakta men säkert gå hemmalagets väg.

När Anders Lee gav Islanders ledningen efter 4.49 in i den andra perioden så exploderade arenan med “That´s our captain!”. Så långt så var Toronto fortfarande med i matchen och de fick ett gyllene läge att kvittera med ett powerplay efter 13 minuter. Istället blev det tvärtom – Casey Cizikas som numera slår målrekord för varje mål han gör slog till, shorthanded, och petade in 3-1 mellan benen på Garret Sparks. Här vände matchen definitivt och inte minst sedan det var Islanders som tacklade ned alla försök från Toronto att resa sig.

Otäck olycka

Publiken låg hela tiden på en hysterisk nivå. Enda gången de tystnade var när backjätten föll till isen efter att ha fått en skidsko mot halsen. Det kunde ha blivit en mycket otäck olycka men Boychuck kom tillbaka efter att ha missat några byten in en bit in i tredje perioden. Skridskon hade dessbättre inte träffat eller skadat något allvarligt på vänstra sidan av halsen.

Anthony Beauvillier, Anders Lee, Casey Cizikas, Valtteri Filppula, Nick Leddy och Brock Nelson – där har ni målgörarna och som redan ägts – i målet agerade Robin Lehner vägg och stoppade 34 skott. Av de spelare som nu är tillbaka i alget så spelade Andrew Ladd och han fick en assist i matchen. Backarna Thomas Hickey och Dennis Seidenberg är nu med på laguppställningen men de spelade inte i den här matchen.

Islanders har nu 10-1 mot Toronto på två matcher, en ledning i Metro på 81 poäng där nästa motståndare är tvåan Washington.

Mackens Fråga: Ska Facebook delas upp?
Share This