Mortal Combat 11 – våldsam, grafisk realistiskt och absolut inget för barn. Mortal Combat är ett av de spel som gav upphov till debatten om våld i dataspel och lämpligheten i att våra barn exponeras för den gör typen av våld.

När den första versionen kom 1992 så var spelet ett svar på mycket populära Street Fighter från Capcom. Mortal Combats svar var ännu mer våld, ännu mer realistisk grafik och ännu fler blodiga slagsmål. När Super Nintendo-versionen lanserades ett år senare så togs våldet ned. Det var mindre blod vilket fick spelarna att reagera, negativt.

Våld

1995 kom en film med samma namn och nej, det är ingen särskilt bra film och ja, den innehåller en massa våld.

I slutet av april kommer alltså Mortal Combat 11 för alla de stora spelplattformarna inklusive Nintendo Switch. Då Nintendo Switch inte riktigt klarar samma upplösning som Xbox och Playstation så lär grafiken inte vara riktigt lika realistisk men det är redan nu förvarnat att spelet är våldsamt.

 

Mackens Fråga: Ska Facebook delas upp?
Share This