Apple lanserar nu en ny modell av iPad, iPad Air, en 10.5-tums iPad som håller samma mått som den tidigare modellen me med en bildyta. Samtidigt kommer en ny, uppdaterad version av iPad mini.

Uppdateringarna och de nya modellerna kommer i form av en uppdatering av Apples hemsida, nätbutiken och ett pressmeddelande vilket betyder att de här nya modellerna inte kommer att ha en framskjuten plats nu den 23 mars då Apple bjudit in till produktvisning.

Med iPad Air får fler än någonsin tillgång till vår mest kraftfulla teknik. A12 Bionic-chippet med Neural Engine. 10,5‑tums Retina-skärm med True Tone. Stöd för Apple Pencil och Smart Keyboard. Knappt 470 gram och 6,1 mm. Ett kraftpaket du kan bära med dig överallt.

Apple

iPad Air har Apples A12 Bionic-chippet med Neural Engine under skalet – samma processor som sitter i de nya iPhone-modellerna.

iPad mini

Samma tekniska plattform gäller för den nya modellen av iPad mini vilket ger Apples minsta iPad en rejäl skjuts uppåt vad gäller prestanda. Det betyder också att alla de som gillar det mindre formatet och som befarat att iPad mini skulle läggas ned kan andas ut – det finns en ny modell.

De nya modellerna av iPad kan beställas idag med leverans nästa vecka.

iPad Air kostar från 6 295 kronor
iPad mini kostar från 4 995 kronor