Aftonbladet har i en serie debattartiklar riktat allvarliga anklagelser mot Martin Kragh, svensk forskare. Anklagelserna har handlat om allt från forskningsfusk till spionage.

Nu har 24 forskare regerat ich stöder Martin Kragh i ett upprop. Samtidigt riktas hård kritik mot Aftonbladet för publiceringarna och en av de publicerade artiklarna har nu dragits tillbaka.

Detta har hänt: Konflikten mellan Aftonbladet och Rysslandsforskaren

Aftonbladets kulturchef har fått hård kritik efter att ha anklagat en svensk forskare för att vara brittisk spion. Men konflikten mellan Åsa Linderborg och Rysslandsforskaren Martin Kragh började redan 2017, då Kragh anklagade Aftonbladets kulturredaktion för att sprida ”Putin-perspektiv”.

Hård kritik mot Aftonbladet: Anklagade svensk forskare för spionage

En serie publiceringar i Aftonbladet kultur, där en känd svensk Rysslandsforskare pekas ut som brittisk spion, har väckt hård kritik. 24 svenska forskare och Rysslandskännare har i gemensamma upprop kallat publiceringarna för en smutskastningskampanj. Samtidigt får tidningen kritik från flera publicister för bristande källkritik.

Aftonbladet: Kan inte säga om det stämmer

24 forskare och Rysslandskännare riktar hård kritik mot Aftonbladet, efter att tidningens kulturchef anklagat en känd svensk forskare för att vara brittisk spion. För första gången sen debatten började i februari ställer Aftonbladet nu upp på en intervju om den kritiserade publiceringen.

Aftonbladet avpublicerar en av de kritiska artiklarna om Martin Kragh

Den sjunde mars publicerade Aftonbladet en artikel på sin kultursida av skribenten Tom Andersson där han kritiserar forskaren Martin Kraghs arbete. En knapp vecka senare plockas artikeln ner på grund av att den inte stämde.

Mackens Fråga: Ska Facebook delas upp?
Share This