Trots att Google har sagt att de har avbrutit artbetet på en censurerad sökmotor avsedd för Kina så har arbetet fortsatt, hävdar The Intercept. Projektet har drivits vidare men bara en, liten, sluten krets av de högsta cheferna har fått ta del av arbetet.

Även utvärderingen av sökmotorn som internt har fått namnet Dragonfly sker i ett slutet sällskap vilket inte stämmer med hur utvärdering av projekt brukar göras inom Google. Normalt sett så sker utvärderingen öppet där medarbetare kan recensera varandras projekt och sedan kan projektledare ta del av alla synpunkter. Detta gäller inte Dragonfly – där sker all utvärdering inom en mindre krets.

The existence of the Dragonfly review committees has not been disclosed to rank-and-file Google employees, except for the few who have been evaluated by the committees because they worked on China search. Fewer than a dozen top managers at the company are said to be looped in on the review, which has involved studying documents and technical work related to Dragonfly.

“Management has decided to commit to keeping this stuff secret,” said a source with knowledge of the review. They are “holding any Dragonfly-specific documents out of [employees’] review tools, so that promotion is decided only by a committee that is read in on Dragonfly.”

The Intercept

Share This