Du behöver en ny, bärbar Mac, och väljer mellan en MacBook Air eller en MacBook Pro. Här är Mackens tips för dig som ska köpa en ny bärbar Mac.

Du vet att du vill ha en 12-13-tums bärbar Mac – men vilken ska du då välja? Här är Mackens köpråd.

MacBook

MacBook, 12-tums modellen, är en bärbar dator för dig som reser mycket och som i första hand vill ha en lätt, tunn dator. Det är en dator för sig som vet att du kan kompromissa bort en del prestanda just av det skälet. Nej, det är inte den bärbara Mac som Macken rekommenderar.

MacBook Air

Apples senaste modell av bärbara Mac-datorer. Ny design, nytt tangentbord och fingeravtrycksfunktion. Snygg så det räcker och blir över i nya läckra färger men nej, det är inte heller den dator som Macken rekommenderar. Anledningen är enkel – priset. Nya MacBook Air är helt enkelt för dy i förhållande till prestanda.

MacBook Pro

13-tums modellen utan Touchbar – där har du den – Mackens rekommenderade bärbara Mac. Den väger marginellt mer än en MacBook Air, kostar några hundralappar mer men har tydlig och mätbar bättre prestanda. Skillnaderna mot en MacBook Air är så små vad gäller viktig och pris att valet är enkelt – 13-tums MacBook Pro.

Tillåter kassan så lägg till RAM-minne eftersom du inte kan lägga till et i efterhand. Finns det fortfarande utrymme så fundera över modellen med Touch Bar. Då får du inloggning med fingeravtryck också tillsammans med massor av andra funktioner.

Macken rekommenderar: