De telefonummer som användare lämnar ifrån sig för tvåfaktor-inloggning på Facebook kan sökas fram och även om användaren angivit att telefonnumret inte ska visas så är det möjligt att leta fram det med en sökning.

Tvåfaktorinloggning innebär att en pinkod skickas till ett angivet telefonnummer. Det är ett extra lager av säkerhets som komplement till namn och lösenord. En lång rad tjänster ute på nätet erbjuder tvåfaktorinloggning och en viktig poäng med funktionen är att de telefonnummer som används, dit pinkoden skickas inte bör vara m.jliga att komma åt för utomstående.

Sökning

Nu visar det sig att telefonnumren kan sökas fram, även om användaren angivit att telefonnumret inte ska visas på profilsidan.

Telefonnumret  visas då inte i användarens profil men det kan ändå sökas fram.

 

Mackens Fråga: Ska Facebook delas upp?
Share This