Federala åklagare har inlett en brottsutredning av Facebook och delning av information med flera stora telefontillverkare. Enligt New York Times så har en jury krävt in dokument rörande avtal och hur information har delats med flera av de stora teknikbolagen.

Bland utpekade företag finns Amazon, Apple, Microsoft och Sony men det framgår inte av tidningens rapportering vilka bolag som nu tre föremål för utredningen.

The companies were among more than 150, including Amazon, Apple, Microsoft and Sony, that had cut sharing deals with the world’s dominant social media platform. The agreements, previously reported in The New York Times, let the companies see users’ friends, contact information and other data, sometimes without consent. Facebook has phased out most of the partnerships over the past two years.

Enligt tidigare publicerade uppgifter så har Facebook delat med sig av användarinformation med företagen.

New York Times

Mackens Fråga: Ska Facebook delas upp?
Share This