Nu i veckan inleddes den amerikanska delen av tvisten mellan Apple och Qualcomm i domstol med en ny tvist – Apple hävdar att en av deras egna utvecklare och ingenjörer varit med om att utveckla ett av de patent som Qualcomm anser att Apple gör intrång i.

Qualcomm å sin sida förnekar att Apples ingenjör haft någonting med patentet att göra, inte helt förvånande.

Apple claims that while the two companies were in discussions, then-Apple engineer Arjuna Siva came up with the idea that Qualcomm would later patent. Siva, who now works at Google, will testify later in the trial.

“Does Qualcomm believe in giving credit where credit is due?” Apple’s counsel, Joseph Mueller of Wilmer Hale, asked Monday.

Qualcomm har inte angett någon av Apples anställda för att ha bidragit till patentet vilket lett till att Apple nu kallar sin tidigare anställde som vittne.

Apple and Qualcomm have been fighting since January 2017, when Apple sued Qualcomm for $1 billion in unpaid royalty fees. Qualcomm countersued, and since then, the two companies have levied multiple lawsuits against one another. Two of Qualcomm’s lawsuits have resulted in import bans in Germany and China, both of which Apple was able to skirt with hardware and software updates.

Macrumors

Mackens Fråga: Ska Facebook delas upp?
Share This