Du kan ju tycka att om du jobbar i Vita Huset, är rådgivare och om din pappa är president att du åtminstone kan de mest elementära grunderna för hur den amerikanska demokratin fungerar. Nu visar det sig att Trump junior har minst lika stora kunskapsbrister som sin far, om inte större.

Till stöd för faderns beslut att utlysa ett nation allt nödläge så publicerade Trump Jr följande memes på Twitter:

Trump Jr antyder, eller hävdar kanske snarare, att när Obamacare röstades igenom så gjordes det utan att republikanerna kunde protestera eller göra någonting. Låt oss då gå till verkligheten för att kontrollera hur det förhöll sig.

Obamacare röstades igenom efter ett demokratiskt val som demokraterna vann.

Trump Jrs far fick inte de begärda miljarderna till en mur av en kongress där republikanerna är i majoritet i senaten men inte i representanthuset. Därför utlyser nu Trump ett nationellt nödläge och flyttar pengar från militären, skattemedel, för att bygga sin mur. Backar vi bandet något lite till så var det mer än en republikan som gick till val på i stort sett Trumps politiska program -. och förlorade. Republikanerna tappade representanthuset i ett demokratiskt val där frågan om muren var en av nyckelfrågorna.

Det amerikanska folket sa nej.

Mackens Fråga: Ska Facebook delas upp?
Share This