Jag var en hyggligt inbiten spelare, datorspelare, under många år tills jag slutade nästan helt av orsaker som jag inte riktigt kommer ihåg.Kanske var det barn, jobb, resor och en massa annat som kom i vägen men jag slutade i alla fall att spela.

För några år sedan började jag spela Pokémon GO mest för att ha något att göra medan jag var ute och promenerade vilket jag försöker göra ett par gånger per dag. Ett tag var det ett hysteriskt spelande i jakten på nivå 40 men det liknade ned sug efter ett tag när den nivån hade passerats. Nu går mitt Pokémon GO-spelande lite i vågor men jag spelar i alla fall dagligen även om det ibland inte blir mer än att fånga några figurerar snurra något Pokéstop bara för att hålla uppe statistiken.

Nintendo Switch

Inför julen så kostade jag på mig en egen julklapp, ett Nintendo Switch, Pikachu Edition (vad annars?) och sedan köpte jag några spel för att återknyta kontakten med Zelda, Doom och Mario Cart. Jag fastnade direkt och allt kom tillbaka, glädjen över att fixa en bana, ta sig ett steg uppåt i nivåerna eller bara överleva ännu en zombie-attack. Jag spelar inte varje dag, eller kväll, utan då och då. Några gånger i veckan som ren och skär avkoppling. Numera har jag ett trådlös spelhandtag, en controller, för att det ska kännas helt rätt. Min Nintendo Switch är kopplad till en 65-tums tv med soundbar och sound woofer – ingen värstinguppsättning men tänk om jag hade haft de här prylarna när jag spelade som mest. Jag hade aldrig lämnat hemmet.

Å andra sidan så finns det 6:1 ljud med pelarhögtalare i vardagsrummet med en HD-projektor och en duk på drygt 90-tum så vill jag dra på så finns det möjligheter.

Mobil

Nintendo Switch är med på alla resor, korta som långa och mitt läsande har fått stryka på foten. Nu spelar jag medan jag reser och jag inser hur mycket jag egentligen saknat mitt spelande eller hur mycket jag faktiskt gillar att spela kanske snarare. Doom, Zelda och Mario Cart är som att träffa gamla kompisar efter en massa år och det bästa av allt – på Nintendos plattform så är de gamla spelen uppdaterade och de innehåller massor av det du känner igen tillsammans med extra banor, extra prylar och en sammansättning av alla de funktion som utvecklats i spelen under åren som gått.

Det är kanske som en av sonens vänner konstaterade när den siste av barnen lämnade hemmet:

– Jaha, nu blir dina föräldrar tonåringar igen.