Den senaste uppdateringen av appen för Pokémon GO är allt annat än stabil ich användare rapporterar nu krascher i en omfattning som det var länge sedan vi sig i Pokémon GO.

Den senaste uppdateringen innehåller även ett problem när det gäller raider i Nearby – du som spelare ser dramatiskt färre raider. Funktionen når inte lika långt som tidigare vilket är märkligt med tanke på att Pokéstops inte ser ut att ha påverkats.

Kopplade

Krascherna kan vara kopplade till Gotcha/Pokémon GO Plus men det finns också rapporter om problem med AR+-läget.

Niantics utvecklingsprocess har varit ifrågasatt länge då mönstret tyder på att de nya versionerna inte testas i den utsträckning som vore önskvärt. Processer som kraschar tyder på allvarliga buggar och sådana ska du kunna hitta under en alpha- och betatest-period. Förutsatt att testgrupperna är tillräckligt stora så att du kan testa den nya koden med tillräckligt många olika uppsättningar av hårdvara (olika telefoner). Det handlar också om att testköra koden ute på fältet, spela helt enkelt och även här måste grupperna vara tillräckligt stora och aktiva.

Nu ska tilläggas att Pokémon GO är ett synnerligen komplext spel med en rad funktioner som innefattar appen själv, servrar ute på nätet och en ständig kommunikation mellan spelare och Niantic. Det alltså ingen enkel app med enkla funktioner men även komplexa processer, komplex kod ska kunna testas och allvarliga buggar ska kunna hittas innan versionerna lanseras.

Kvaliteten

Kvaliteten har blivit bättre,. Koden, funktionerna och spelet har blivit stabilare och den här sämre versionen, den som är ute nu, kan vara en tillfällighet. Hur som helst – har du problem så är det inte din telefon eller något annat än appen som är problemet.