Nyheten om att det kinesiska bolaget Tencent kommer att investera 150 miljoner dollar i den digitala mötesplatsen Reddit har inte helt fallit i god jord. Många användare uttrycker oro för censur och hårdare regler för vad som får publiceras på webbplatsen.

Reddit har idag cirka 330 miljoner aktiva användare månatligen har varit ute på en ny finansieringsrunda och fått in 300 miljoner dollar i i investeringar, däribland 150 miljoner dollar från kinesiska Tencent. Reddit värderas idag till 3 miljarder dollar och är en av de största nätforumena på nätet. Protester och oron har främst tagit sig uttryck i publiceringar i r/pics.

En av de mest uppröstade inläggen visar den klassiska bilden på den enskilde man som ställer sig fram den kinesiska regimens stridsvagnar. Användare har också postat massor med bilder på Nalle Puh, en figur som är förbjuden i Kina sedan 2017. Den snälla björnen ogillas av den kinesiske ledaren Xi Jinping, som liknas vid Nalle Puh vad gäller ut seendet, inget annat.

Reddit is now funded by Chinese investors, so let’s remember that President Xi Jinping is so insecure in a meme that he banned Winnie the Pooh nationwide.