Ta en novell av en känd författare, kasta in lite The Shining, 2001 och mixa med ett gäng science fiction stereotyper så kommer du bära Nightflyers (Netflix). Lät det där rörigt? Nightflyers är en röra.

George R.R Martin skrev novellen ur vilken Nightflyers har mjölkats för tv-serien handlar om det, dra ut, förläng, vaska om och blanda. Året är 2093 och ett rymdskepp ger sig ut för att försöka att ta kontakt med annan intelligens, aliens. Här finns råbarkade soldater, udda forskare, en gammal kärlekshistoria och telepatiska människor som alla är rädda för.

Skriker

Naturligtvis inträffar en massa obegripliga olyckor, det pratas en massa, minnen spelas upp och sedan skriker någon. Det är bara rörigt, obegripligt och jag ska inte avslöja vad en av orsakerna tros vara och vad eller vem som döljer sig inne i skeppet men naturligt så finns det något inne i skeppet. Det gör det ju alltid.

Skådespelarna är helt okej även om biologen faller ur stereotypen med sina säckiga kläder, långa hår och skägg. Han ska vara IT-snubbe eller något men inte forskare. De är smala, vassa och har glasögon.

Betyg

TV-serie: NightFlyers
Skådespelare: Eoin Macken, David Ajala, Jodie Turner-Smith, Gretchen Mol
Finns på: Netflix
Betyg: